Élvezd a vizet!

Felnőtt úszásoktatás indul a Virágfürdőben

 

Felnőtt-úszásoktatás-1.jpgSosem késő elkezdeni, állítja Kovács Attila oktató, egyszer egy 62 éves férfi jött hozzám azzal, hogy a családban már mindenki, az unokák is átúszták a Balatont, ő is szeretné: három év múlva velük együtt ért célba Bogláron.

Persze, nem mindenkit űznek ilyen nagyratörő vágyak. Többnyire csak azt érezzük, most már tenni kellene valamit az egészségünk megőrzéséért. Aktív mozgásra van szükségünk, lehetőleg olyanra, amelyik nem terheli nagyon a szervezetünket és ízületkímélő. Esetleg hát-, derék- vagy gerincproblémáink adódtak.

Nos, minderre a legjobb az úszás. A kor előrehaladtával szűkülnek a sportolási lehetőségek, erre a víz a legalkalmasabb közeg, mert a szervezetet kíméli, ugyanakkor a keringést jól szinten tartja, fejleszti.

Felnőtt-úszásoktatás-2.jpgKezdők és haladók egyaránt jelentkezhetnek, jelenleg az igényfelmérés zajlik, majd elkészülnek a csoportbeosztások. Ne riasszon senkit: nemcsak mélyvízben, hanem a tanmedencében is lehet tanulni az úszás elemeit. Heti két alkalommal, szerda és szombat esténként lesznek a foglalkozások. Szerdánként 19.00-től 20.00 óráig a haladóknak a mélyvízben, szombatonként pedig 18.00-tól 19.00 óráig a kezdőknek a tanmedencében. Az első szerdai foglalkozás október 7-én, az első szombati pedig október 10-én lesz. A 8 alkalmas bérlet ára 16.000 ft (2000 ft/alkalom), a 12 alkalmas bérleté 18.000 ft  (1500 ft/alkalom). A bérletekre a Kaposvár kártya nem érvényes, és azokat 4 hónapig lehet felhasználni.

Ha Ön úgy dönt, hogy szeretne csatlakozni valamelyik csoporthoz, a következő teendői vannak. Először bemegy a Virágfürdőbe, és megvásárolja a bérletet. Aztán jelentkezik az úszásoktatónál az ő valamelyik elérhetőségén (Facebook: Attila „bácsi” Úszóiskola; e-mail: atesz.kov(kukac)gmail.com), vagy a pénztárban meghagyja a saját elérhetőségeit.

Mivel egy időpontban legfeljebb 12 vendéggel tud foglalkozni az oktató, ezért kérjük, ha nem tud jönni, vagy kérdése van, szintén a fenti módon jelezze.

Akár 2-3 hónap alatt elsajátíthatjuk valamelyik úszásnemet teljesen a nulláról indulva is, mondja az úszásoktató. Kovács Attila 10 éve foglalkozik gyermekek és felnőttek oktatásával, 15 évig versenyszerűen úszott, válogatott kerettag volt. Határozottan állítja: mindenki képes élvezni a vizet!

« Vissza a hírekhez